La decisió d'una part del grup parlamentari de Catalunya Sí Que es Pot d'apartar la diputada Àngels Martínez, que va donar suport a l'esmena de la CUP que defensava destinar una partida per a un referèndum unilateral, està tenint més contestació interna de la prevista. El diputat Joan Josep Nuet s'ha mostrat contrari en declaracions a El Nacional a adoptar mesures disciplinàries contundents, després que trenqués la disciplina de vot del grup durant la votació dels pressupostos de la Generalitat per 2017. Hi ha altres diputats que en privat es pronuncien en el mateix sentit.

El suport a la diputada s'ha produït després que se sabés que Catalunya Sí Que és Pot ha demanat a Podem -on està afiliada Martínez- que prengui mesures de penalització. Segons han assegurat fonts de CSQP a El Nacional, les sancions que estudien respondrien a la "participació molt limitada" de la diputada en les accions parlamentàries davant uns mesos que, segons consideren, s'auguren intensos i requereixen una major cohesió i garantir un correcte "ritme de treball ", en vista també de la creació del nou partit impulsat per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Davant la postura oficial que manté Catalunya Sí Que és Pot, alguns diputats s'han distanciat. Nuet ha assegurat que, tot i que no està d'acord amb el que va fer Martínez durant la votació dels pressupostos, "les sancions no són la manera d'abordar el debat polític".

La decisió de Martínez, que va votar diferent als membres del seu grup, no havia estat informada abans i va ser subjecte de nombroses crítiques del sector oficial. El mateix líder de Podem, Albano-Dante Fachin, va comparèixer públicament i va assegurar que la diputada, no només no representava CSQP, sinó tampoc Podem. El portaveu del grup parlamentari, Joan Coscubiela, també va carregar durament contra Martínez: “Una persona que no sol venir a les reunions del grup, que no fa la feina, que no participa, que no explica les coses i que, a més a més, no ens va dir que faria això, no la desautoritzo jo, es desautoritza ella”. Martínez té una salut delicada que l'ha obligat a absentar-se d'algunes sessions parlamentàries.