Catalunya Sí Que es Pot ha presentat una moció que demana al Parlament la reprovació de Vicent Sanchis com a director de TV3, nomenat el passat 13 de març pel Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) en substitució de Jaume Peral.

CCMA CSQP

Durant la comissió de control a la CCMA, la diputada de Catalunya Si Que es Pot Jessica Albiach ja va apuntar la possibilitat de demanar al Parlament la reprovació de Sanchis. La resta de grups de l’oposició, per la seva banda, també es van mostrar en contra del nomenament de Sanchis i el van atribuir a la cobertura “excessiva” que havia fet la televisió pública sobre el cas Palau.

Aquella mateixa setmana en el ple, el grup de CSQP va fer una interpel·lació al Govern sobre el nomenament del nou director de TV3, cosa que van considerar com una “decisió sobtada en un context de casos de corrupció que afecten a un dels membres del Govern i del qual TV3 estava fent cobertura, seguint criteris periodístics i no partidistes”.

El grup ha registrat una moció, que es votarà en el ple de la setmana vinent, i que demana reprovar el nomenament de Sanchis com a director de TV3 i considerar altres candidatures. Així mateix, demana la dimissió de l’actual presidenta en funcions del Consell de Govern de la CCMA, Núria Llorach, que està com a presidenta en funcions des de fa un any.