Finalment sembla que la sang no arribarà al riu i que els partits que integren el grup parlamentari de CSQP han arribat a un acord. Segons ha anunciat el coordinador d’EUiA, Joan Josep Nuet, Joan Coscubiela (ICV) serà el representant del grup en el debat de Pressupostos i Albano-Dante Fachin (Podem) exercirà de portaveu en el Debat de Política General. Per últim, Lluís Rabell defensarà la posició del grup durant la qüestió de confiança.

Aquesta solució respon a la demanda que havia plantejat Fachin en el sentit de donar més visibilitat als grups que integren la confluència. Fins i tot, Fachin havia plantejat literalment que els tres partits es repartissin les intervencions corresponents al ple del Parlament entre els tres partits, a l’estil de Podemos i les confluències al Congrés.

Ahir per la tarda, Podem va donar el vistiplau a la proposta plantejada pel president del grup, Lluís Rabell.

Avui a les 12h el grup parlamentari es reunirà al Parlament per avalar la proposta i tancar oficialment la crisi.  

Cimera

Abans de la comissió extraordinària del partit, Nuet va assegurar que l'acord de la reunió d'aquest dilluns és "unànime" malgrat que falta que els partits ho ratifiquin en les seves respectives executives.

"Tinc la confiança que els assistents la defensaran l'acord davant de les seves executives", ha dit. 

A aquesta reunió van assistir-hi el president Rabell; el Joan Coscubiela; Albano-Dante Fachin; els també diputats Joan Giner (Podem), Marta Ribas (ICV) i Joan Josep Nuet (EUiA), i membres de les executives dels partits que formen la confluència, com va avançar Europa Press.

ICV pressupostos

Nuet ha aclarit que ICV portarà el debat de Pressupostos "en la seva integritat" i Podem portarà el Debat de Política General, tot i que ha assegurat que, abans d'aquests debats, el grup farà un treball minuciós per construir el posicionament polític de SíQueEsPot.

Podem havia proposat que el portaveu econòmic del grup, Coscubiela --que és també portaveu general del grup--, cedís aquest paper a la diputada independent per Podem Àngels Martínez, després de la "falta de sintonia" mostrada entre el portaveu i el conseller d'Economia, Oriol Junqueras.

Segons Nuet, "tothom ha cedit una mica. ICV ha fet un pas i Podem un altre", i ha manifestat sentir-se orgullós dels seus dos portaveus, que ha recordat que ho són de la confluència.

Rabell, el pacificador

Rabell s'apunta el trumfo d'haver desencallat ña situació amb la proposta. 

Rabell va proposar als diputats de CSQP repartir els papers en la cambra, cedint el seu propi paper en el Debat de Política General a diputats de Podem, donant-los també la veu en el debat a la totalitat de les lleis de desconnexió, però mantenint a ICV al capdavant del Debat de Pressupostos.

"El grup surt reforçat del debat, hagués estat un error amagar la necessitat de reforçar els mecanismes de treball del grup. S'han abordat, pot ser que amb excessiva publicitat, però el fet important és que el debat s'ha fet", ha dit Nuet, que ha destacat el paper mediador del seu partit i que ha subratllat que no hi ha hagut mai perill que el grup es trenqués.