El grup parlamentari de Ciutadans (Cs) ha presentat una pàgina web per denunciar "18 mentides del Govern en 18 mesos". Un any i mig després que comencés la legislatura, la presidenta de la formació, Inés Arrimadas, ha explicat que "avui és un dia important perquè, si les promeses fossin veritat, seríem independents", en referència al full de ruta de JxSí. En una roda de premsa als faristols del Parlament aquest dimarts al matí, la cap de l'oposició també ha dit que no la sorprèn que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, hagi assegurat que facilitarà la participació del referèndum, tot i que l'entén com una mobilització i no com una votació vinculant. Per Arrimadas, Colau és "coherent", ja que "va encapçalar la manifestació independentista de la Diada" i va votar 'sí-sí' en el procés participatiu del 9-N.

Pel que fa al web '18meses18mentiras.cat', la líder parlamentària de Cs s'ha mostrat "cansada" de les "mentides" del Govern, i ha argumentat que per això el partit ha posat a disposició de la ciutadania "un recopilatori de les mentides de l'executiu" en aquest any i mig de legislatura. "No ha estat fàcil perquè n'hi ha moltes", ha comentat Arrimadas, que ha citat com a exemples algunes sentències de dirigents de l'executiu sobre el referèndum, la independència, el full de ruta o els casos de corrupció. "Volem que els catalans puguin decidir amb llibertat", ha asseverat la cap de files de Cs, en referència a unes properes eleccions al Parlament, que Arrimadas reclama amb insistència.

D'altra banda, la líder de Cs també ha fet referència a la possibilitat que el president del Govern, Carles Puigdemont, concentri l'operativa de l'1-O en un conseller que assumeixi totes les competències i la logística relatives al referèndum. Per Arrimadas, "Puigdemont no sap a qui passar-li la pilota perquè està en un carreró sense sortida, i voldrà posar la responsabilitat sota les mans d'algú altre que no sigui ell perquè no sap què fer".