El grup de Ciutadans al Congrés dels Diputats registrarà dimarts que ve una llei de gestació subrogada, segons ha anunciat aquest dissabte el president de la formació, Albert Rivera.

Rivera ha dit que la gestació subrogada és "un debat obert en què els vells partits no estan sent valents ni saben com afrontar-lo" i ho ha comparat amb la fecundació in vitro, el divorci o l'avortament. Per això, ha demanat als partits que siguin "valents i no posin traves al debat". El president de Cs ha avançat que la futura llei tindrà caràcter altruista i d'aplicació a espanyols o residents a l'Estat i que té per objectiu "acabar amb les màfies".

Rivera ha justificat la proposta al·legant que els models de família han canviat i que cal regular-los "per tal que ningú quedi enrere". "No s'ha de ser hipòcrita i deixar de regular el que ja existeix", ha afirmat.

Ha dit també que, malgrat que "sempre hi ha gent que ho vol obstaculitzar tot", en l'actual legislatura "ja no hi ha majoria absoluta" i això els ha permès tirar endavant iniciatives com l'elaboració d'un reglament que redueixi els terminis d'adopció o la regulació en tres mesos de la custòdia compartida de manera preferent al Codi civil.