La portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados, ha qualificat de “vergonya aliena” que la dona de l’expresident Jordi Pujol, Marta Ferrusola, es definís com a “la mare superiora de la congregació”. Ferrusola va fer servir aquest sobrenom en una nota on, en llenguatge en clau, demanava a la Banca Reig que fes un traspàs de “dos missals” (dos milions de pessetes) al compte del “capellà de la parròquia” (Jordi Pujol Ferrusola).

Sobre les noves informacions de la UDEF, segons les quals la família Pujol-Ferrusola va obtenir un “benefici econòmic no justificat” de 69 milions d’euros en els seus comptes d’Andorra des de 1990, Granados ha lamentat que s’acumulin les “evidències escandaloses i vergonyants” en el cas Pujol. Per aquest motiu ha exigit al PDeCAT, l’antiga CDC, una “desvinculació total d’aquests fets si es confirmen”. Granados ha assegurat que el canvi de nom no és suficient i que “les irregularitats dels Pujol constitueixen un llast per a l’actual PDeCAT”.

Cs i PP es sumen a les crítiques contra els Pujol

Cs i PP també han carregat durament contra els Pujol després de saber que van portar a terme una operativa per ocultar “grans sumes d’origen desconegut”, segons informa el mateix informe de la UDEF. “Aquesta xifra astronòmica del cas Pujol ens fa veure la gravetat del que ha passat a Catalunya”, ha assegurat el portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa. El diputat de la formació taronja ha demanat que es tanqui ja el període d’investigacions per poder saber “com es van saquejar les finances públiques catalanes”.

Així mateix, Carrizosa ha aprofitat l’ocasió per enaltir la implicació del seu partit en la lluita contra la corrupció i ha condemnat que l’expresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González (PP), estigui a presó per estafar milions d’euros.

Per la seva banda, el president del PP català, Xavier García Albiol, ha assegurat que els Pujol “s’embolicaven amb la senyera per fer-se milionaris”. Per als populars, la informació del Cas Pujol desacredita el “discurs radical d’intentar culpar constantment” l’Estat dels problemes de Catalunya.  “Ni Espanya ni Madrid, els que robaven eren els pares de la pàtria”, ha assegurat Albiol després de la reunió del comitè de direcció del PP.