El portaveu del grup parlamentari del PPC, Alejandro Fernández, ha anunciat aquest dissabte que el seu partit i Cs han sol·licitat de manera conjunta un ple extraordinari en el Parlament perquè el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, expliqui la nova remodelació del Govern. L'escrit, signat pels portaveus de les dues formacions, concreta que el ple s'hauria de celebrar la setmana vinent, ja que el següent, previst per al dia 26 de juliol, tindrà un ordre del dia més ampli en tractar-se de l'últim del període de sessions. Fernández ha afirmat que és "urgent" que Puigdemont comparegui i que ho faci en una sessió específica.

Fernández considera que Puigdemont ha de comparèixer de manera urgent tenint en compte que "a les 24 hores d'haver comparegut per explicar el cessament del conseller Baiget ja tenia una altra crisi de govern damunt la taula".

Pel que fa als nomenaments, el portaveu parlamentari del PPC ha mostrat la seva preocupació pel "tarannà radical" que està prenent el Govern, que "no és el que necessiten els catalans". En aquesta línia, ha afegit que "si decideixen cometre il·legalitats, tant li fa qui està al capdavant de la conselleria, les seves accions al marge de la llei tindran conseqüències".