La celebració de les primàries a Ciutadans per escollir candidat a la Generalitat, votació que ha guanyat Inés Arrimadas de forma molt clara amb el 96% dels vots, ha fet evident que la formació taronja ha perdut 1.227 afiliats a Catalunya, segons publica El Mundo.

A la votació d'aquest passat dissabte, 2.350 militants estaven citats a votar, és a dir, un 34% de militants menys que els que Cs tenia al mes de gener, que era de 3.577,  quan es va facilitar el cens oficial de la formació amb motiu de l’assemblea general.

Des de Ciutadans afirmen que la disminució del nombre d'afiliats es deu al fet que l'organització ha donat de baixa els que no estaven al corrent del pagament de la quota. Serien afiliats que acumulaven diversos mesos sense pagar. Els estatuts de la formació preveuen que si un militant no paga la quota durant més de sis mesos, automàticament perdrà la condició d'afiliat.

Tot i aquest descens d’afiliats, des de Ciutadans s’afirma que les afiliacions a Catalunya, territori on va néixer aquesta formació, no s’han aturat. De fet, l’elecció d’Inés Arrimadas com a candidata a la Generalitat, a unes eleccions que no estan ni convocades, és l'estratègia de la formació per convertir-se en la força que aglutini tota la gent contrària a la independència i arribar així a la presidència de la Generalitat.