El portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha confirmat que el president Carles Puigdemont va trucar a la líder de l'oposició, Inés Arrimadas, el mateix dia de la presa de possessió del nou Govern, dijous dia 14 de gener. Aquesta trobada, però, no serà fins després d'aquest dimecres dia 20, és a dir, que serà un cop hagi comparegut Puigdemont davant del Parlament.

Carrizosa ha confirmat a El Nacional que Inés Arrimadas farà arribar al president de la Generalitat la seva "oposició lleial i constructiva" en tot allò que siguin polítiques "que beneficiïn els ciutadans", fins i tot en algunes contemplades al pla de xoc social que figura a la declaració de desconnexió. Al marge del full de ruta independentista, al qual s'oposen frontalment, troben "en general" encertades les propostes contemplades al pla de xoc, tot i que, diuen, "no surten els números", i consideren que el Govern haurà d'explicar "d'on trauran els diners contemplats al pla amb uns pressupostos prorrogats".

La formació presidida per Albert Rivera també ha dit que s'oferirà a Puidemont per "mantenir una via de negociació oberta amb el Govern espanyol" ja que considera "un profund error" abandonar la negociació de millores per Catalunya amb l'Estat, "com ara les infraestructures". Carrizosa ha explicat que els seus portaveus de les comissions al Parlament estaran en permanent contacte amb els de les comissions al Congrés per "mitjançar" entre Catalunya i Madrid, ja que són "la segona força de Catalunya que té un important pes al Congrés". En aquesta línia, ha anunciat que impulsaran una comissió contra la corrupció a la Cambra catalana i ha instat la resta dels grups que s'hi sumin.

Pel que fa al nou Executiu català, Carrizosa ha volgut destacar les "contradiccions" que hi comencen a haver, diu, entre els membres d'Esquerra, Convergència i independents, referint-se a les declaracions creuades entre la vicepresidenta Neus Munté i els consellers Oriol Junqueras i Raül Romeva sobre el full de ruta, i ha demanat "seriositat", i "legislar a 4 anys".