La diputada de Ciutadans Lorena Roldán ha infravalorat aquest diumenge l'editorial de The New York Times en què s'instava al Govern espanyol a permetre la celebració d'un referèndum a Catalunya i ha assegurat que es tracta "d'una opinió més". 

"Els que es volen aferrar a l'opinió d'un diari han perdut tota la credibilitat. Haurien d'estar més pendents del que ha dit Obama o Macron, o d'allò que diuen les constitucions americana o alemanya", ha assegurat la diputada.

Segons consideren des de Ciutadans, "el tripartit separatista", integrat pel PDeCAT, ERC i la CUP, ha demostrat el "fracàs internacional" en una gira on "no els ha rebut ningú". La diputada fa referència als viatges que han fet el president del Govern, Carles Puigdemont, el vicepresident, Oriol Junqueras, i el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, tant als Estats Units com a diverses ciutats europees. 

Roldán ha destacat com a mostra d'aquest "fracàs internacional" que el referèndum de l'1 d'octubre no gaudeixi d'un reconeixement internacional.