Cs ha demanat als ajuntaments socialistes de Catalunya que abandonin l'AMI i els reclama que defineixin la seva posició i deixin de banda les ambigüitats respecte al "desafiament sobiranista".

Segons ha informat la formació taronja en un comunicat aquest diumenge, el responsable d'Acció Institucional de Cs, Joan García, ha explicat que el seu partit portarà als plens municipals iniciatives polítiques "per donar al PSC l'oportunitat de posicionar-se".

Així mateix, García ha recordat que han denunciat molts ajuntaments per "utilitzar les institucions i els diners de tots per a un ús partidista", una cosa que ha qualificat d'"il·legal", en referència a la sentència del jutjat de Tarragona que va considerar que l'adhesió de Reus (Tarragona) a l'AMI no s'ajusta a la pluralitat política.

Per això, el també diputat de Cs al Parlament ha indicat que les mocions que es portaran als ajuntaments els proposaran de revisar qualsevol acord que no respecti la pluralitat política i revocar-los immediatament.

A més, la formació proposa que les partides pressupostàries que es destinen fins ara a pagar les quotes de l'AMI es destinin a "polítiques socials en benefici dels ciutadans".