L’alcaldessa de Barberà del Vallès, Silvia Fuster (Plataforma Ciutadana), ha decidit no cedir els col·legis electorals per a l’1-O sense haver-ho consultat amb el seu equip de Govern, format per ERC, Junts per Barberà i Podem.

A més, Fuster va retirar als sis regidors de Junts per Barberà i ERC les competències per dur a terme “cap mena de gestió sobre el referèndum”, tal com ha denunciat la primera tinenta d’alcaldia, Sandra Ramos.

Davant aquest fet, Eulàlia Reguant, diputada de la CUP, i Albano Dante Fachin, Secretari General de Podem Catalunya, s’han dirigit a la ciutat vallesana per mostrar el seu suport als seus regidors i reivindicar la celebració del referèndum.

Per altra banda, tot i que el pacte de govern al consistori barberenc es trobi en la corda fluixa, els partits que han denunciat la decisió de l’alcaldessa han afirmat que no prendran cap decisió fins després de la celebració del referèndum, ja que la seva prioritat és mantenir la normalitat perquè es pugui celebrar la consulta al municipi.

En ser preguntada pels periodistes assistents sobre el bloqueig dels comptes de la Generalitat, Eulàlia Reguant ha respost que representa “un intent de suspendre l’autonomia per la porta del darrere. D’aplicar l’article 155 sense necessitat de convocar els mecanismes establerts".