Crida a la Solidaritat torna a la càrrega per demanar l'alliberament del president de l'ANC, Jordi Sànchez, i el d'Òmnium, Jordi Cuixart, empresonats a Soto del Real des de fa vuit dies. Ho han fet al Col·legi de Periodistes de Barcelona, on Núria Camps, Enric Marín, Carles Riera i Àngel Colom han presentat un manifest signat per 132 membres i activistes de l'entitat, un manifest que serà presentat en públic el 7 de novembre al paranimf de la Universitat de Barcelona.

La Crida a la Solidaritat en Defensa de la Llengua, la Cultura i la Nació Catalanes va néixer fa 36 anys després de constatar que "la transició no era sinònim de ruptura amb els Principis del Movimiento", quan, teòricament, havia de representar la reforma del règim franquista, vertebrada en la Constitució espanyola de 1978" i es va dissoldre l'any 1983.

Ara torna a la primera plana de l'actualitat per exigir que es posi els Jordis en llibertat, presos que tenen clar que "són ostatges polítics de l'estat espanyol" i, precisament per això, subratllen a l'escrit que "ha arribat el moment d'unir la veu dels hereus de la Crida a la Solidaritat a les veus de qui [...] estan donant-se amb molta generositat exemplar", és a dir, posant en disposició de la justícia espanyola la seva llibertat per la causa catalana.

A banda d'això, l'entitat també ha avançat que hi haurà noves mobilitzacions, tot i que, de moment, no han concretat quines seran ni com es faran.