La ministra de Defensa i secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha advertit que "ningú prendrà la sobirania al conjunt dels espanyols". Aquestes paraules anaven dirigides als catalans independentistes perquè ha afegit que "el dret a decidir és de tots".

Cospedal ha assistit a un acte a Madrid per donar suport a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, i durant la seva intervenció ha indicat que "No es pot dir que la democràcia està per damunt la llei, perquè sense llei no hi ha democràcia". A tot això, ha afegit que "la llei ens permet ser lliures i si algú la deixa de complir, ho ha de sotmetre al vot de tots".

Cifuentes i Cospedal EFE

A més a més, ha remarcat la necessitat que, segons ella, "la resta de partits tinguin molt clars alguns conceptes com ara que Espanya té una Constitució que protegeix la unitat i la pluralitat i que les lleis s'han de complir". 

Finalment, i encara apel·lant als altres partits, ha criticat aquells que "canvien d'opinió com canvia el vent". Cospedal es referia al PSOE i a la seva concepció "d'una Espanya plurinacional".