La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, ha reaccionat a la polèmica oberta aquest divendres al vespre quan l'emissora russa Sputnik va fer pública la broma d'uns periodistes, que es van fer passar per representants del govern letó i que la ministra es va empassar.

Cospedal, ara, nega que s'ho cregués. "Va ser una conversa molt rara", explica en un missatge publicat a Twitter, on afegeix que va demanar parlar en anglès però no van voler, així que van utilitzar una traductora.

"Com que no vaig confiar-hi, vaig deixar de parlar i no vaig tornar a trucar-hi", defensa la ministra, tot i que escoltant la conversa es pot veure com Cospedal va tenir-hi una participació activa.

El compte oficial del PP ha fet difusió del tuit de Cospedal acusant a Rússia de continuar "intoxicant i manipulant contra el desenvolupament democràtic a Catalunya".

Durant el contacte amb els falsos emissaris letons, aquests van assegurar coses com que el president Carles Puigdemont és en realitat un agent secret rus anomenat Chipolino o que "el 50% dels turistes russos" són agents secrets.