La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, s'ha mostrat avui partidària de ser prudents davant el judici del cas del Palau de la Música sobre el presumpte finançament irregular de CDC, en considerar que els jutges han d'actuar "sense pressió".

Cospedal s'ha referit al cas Palau, el judici del qual s'està celebrant aquests dies en el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, durant la seva intervenció en la conferència-col·loqui organitzada pel Club Siglo XXI a Madrid.

"Hi ha un procediment obert. Estem coneixent moltes dades i el tribunal ha de sentir-se amb la tranquil·litat, amb la independència (...) i sense la pressió per poder fer el que hagi de fer", ha defensat.

La secretària general del PP ha dit "creure en la justícia", encara que "no està gaire de moda" i "tothom vol dir a jutges i fiscals el que han de fer".

"Ho dic per a aquest cas i per a tots els casos que estan avui judicialitzats", ha afegit Cospedal, que ha criticat la "demagògia" d'alguns partits que no posen objeccions quan un procediment judicial els és favorable, però diuen que "s'està pressionant" quan un altre cas no els agrada.

“Cal esperar a veure què diuen els tribunals”

Per això, ha insistit que "quan hi ha un procediment judicial obert, cal esperar a veure el que diuen els tribunals".

"Els partits han de donar les seves explicacions, però els que han de parlar i jutjar, i gràcies a Déu vivim en un Estat de dret, són els tribunals", ha remarcat.

La ministra ha fet aquestes declaracions després que Jordi Montull, mà dreta de Fèlix Millet al capdavant del Palau de la Música, hagi explicat que les comissions que CDC cobrava de la constructora Ferrovial eren inicialment del 3 per cent, però es van elevar al 4 per cent perquè el partit "volia més diners".

El cas Palau és, segons Cospedal, un "cop" per a l'antiga Convergència, però ha demanat "no caure en l'error" d'identificar aquest partit amb tota la societat catalana.

Sense referèndum

Respecte al procés sobiranista, la secretària general del PP s'ha mostrat convençuda que el pla dels partits independentistes de convocar un referèndum aquest any no es portarà a la pràctica.

"L'Estat farà tot el que hagi de fer perquè no n'hi hagi. No sé si faran una espècie de paperot, però el referèndum no es produirà", ha dit la titular de Defensa.

No ha aclarit quines mesures té al cap el govern espanyol per frenar la consulta -"a l'adversari, el mínim", ha assenyalat-, però ha volgut deixar clar que la seva obligació és defensar la unitat d'Espanya i que es compleixi la llei, per a la qual cosa ha reclamat el suport d'altres partits com el PSOE.

Després de reiterar que "no veu una Espanya dividida en dues", Cospedal ha denunciat "els passos a la desesperada" que s'estan portant a terme des de la Generalitat i el Parlament català per seguir alimentant "la gran mentida" sobre la independència.

Segons el seu parer, "el sentiment antiespanyol que han anat inoculant durant temps per justificar la seva incompetència està baixant i com més baixa la idea que tot ho resol el ser independent, més disbarats s'estan fent".