Catalunya Sí Que es Pot es felicita perquè es podrà celebrar el ple de dimarts vinent. El seu portaveu al Parlament, Joan Coscubiela, ha agraït que finalment s'hagi "assumit" la seva proposta de celebrar una compareixença exclusivament per a analitzar la situació política. "El ple del dimarts és una gran oportunitat per consolidar la via del diàleg i la solució pactada", ha assegurat en aquest sentit. Esperen no trobar-se "sorpreses inesperades", d'última hora, en referència al ple del 6 i 7 de setembre.

"És un ple per una compareixença, amb una finalitat molt concreta, i no està prevista cap votació", ha volgut recordar Joan Coscubiela. Si es volgués alterar o modificar l'ordre del dia per a incloure-hi una declaració o resolució unilateral d'independència, ha avançat que el grup de CSQP s'hi oposaria i hi votaria en contra.

Coscubiela ha defensat que, després del que va passar l'1-O, "la ciutadania es mereix que el ple serveixi per debatre en termes democràtics quina és la millor resposta". En aquest sentit, el portaveu de CSQP ha insistit que va ser una "gran mobilització", però no un referèndum, i encara menys vinculant. "No se'n desprèn cap legitimitat per fer una declaració unilateral d'independència", ha afirmat.