El vicepresident primer del Parlament, Lluís Corominas, serà el nou president del grup parlamentari de JxSí, i el diputat Lluís Guinó el substituirà a la Mesa, segons ha pogut saber El Nacional de fonts de la Cambra catalana. Tots dos són membres del PDeCAT.

Corominas ocuparà així la vacant al capdavant del grup parlamentari que ha deixat la marxa de Jordi Turull a la conselleria de Presidència, arran de la recent remodelació del Govern per enfilar el referèndum de l'1 d'octubre.

El fins ara vicepresident primer de la Cambra catalana ha estat diputat dels del 2003 i el 2008 va entrar a formar part de la Mesa. És, per tant, un molt bon coneixedor del funcionament de la mecànica parlamentària. Corominas, que començar la seva carrera política com a alcalde de Castellar del Vallès, és un dels pesos pesats de la formació demòcrata.

foto 3208720

Lluís Guinó -a la imatge- és alcalde de Besalú i, des del 2010, diputat al Parlament. Està considerat un dels dirigents del partit més proper al president, Carles Puigdemont. En el congrés fundacional del PDeCAT va entrar a formar part de la cúpula de la formació que encapçala Marta Pascal, però va haver d'abandonar el càrrec arran el règim d'incompatibilitats que fixa el reglament del partit.