El president del grup parlamentari de Junts pel Sí JxSí, Lluís Corominas, espera que el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, "acabi davant un tribunal penal" per les seves accions per intentar aturar el referèndum, i que pagui de la seva butxaca el "malbaratament de fons públics" per impedir l'1-O. Així s'ha expressat el també dirigent del PDeCAT en una roda de premsa a l'ACN, on ha assegurat que no contempla l'escenari de precintes als col·legis electorals: "És desproporcionat respecte la suspensió d'una llei", ha argumentat Corominas, que s'ha mostrat "convençut" que aquest diumenge es podrà votar.

Corominas s'ha preguntat de manera retòrica si es jutjarà el "malbaratament" de Maza, tenint en compte el cost de la Guàrdia Urbana "custodiant" urnes, i el desplegament de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil per aturar els preparatius i la logística de l'1-O, així com la despesa dels vaixells als ports. "La Fiscalia i l'Estat actuen al marge de la llei, espero que siguin ells els qui acabin davant un tribunal penal", ha argumentat el president de JxSí. 

En aquesta línia, Corominas ha insistit que la voluntat és confiar, primer de tot, en la justícia "d'aquí", tot i que no es descarta acudir també a les institucions judicials europees. Això sí, tot i la denúncia de les accions de l'Estat i de Maza per aturar l'1-O, el dirigent independentista ha reafirmat que la "prioritat" és el referèndum. És en aquest sentit que s'ha mostrat convençut que diumenge hi haurà urnes, perquè votar no és delicte, i perquè fins ara s'han superat tots els "obstacles". "A tres dies del referèndum estem on volíem estar", ha garantit.

En aquest sentit, Corominas ha insistit que no hi haurà "cap precinte" als col·legis, i s'ha mostrat confiat que, d'aquesta manera, es podrà aplicar la Llei de transitorietat, que preveu que es proclami la independència dos dies després d'oficialitzar-se els resultats de l'1-O, en cas d'una victòria del 'sí', "si hi ha una participació adequada", segons ha apuntat. Sobre si el resultat s'aplicarà igualment en cas que no es pugui votar en tots els centres, Corominas ha reiterat que "de manera generalitzada" es podrà votar a tot el país, i ha subratllat que el Govern serà "transparent" amb els resultats.