El president del grup parlamentari de JxSí, Lluís Corominas, ha criticat la "sortida de to" del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i ha considerat un "despropòsit" que l'Estat es pugui plantejar forçar unes eleccions al Parlament. En roda de premsa, Corominas s'ha mostrat "molt sorprès" que el delegat s'"atribueixi" aquesta competència "en un Estat que diuen de dret i democràtic". "Si arriben a aquest nivell, potser que s'ho facin mirar", ha dit. D'altra banda, ha mostrat la seva "sorpresa" després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi demanat al Departament de Governació l'expedient obert de l'acord marc per la compra d'urnes i ha dit que aquesta és una acció judicial "que mai hagués hagut de començar" i l'ha qualificat d'"error".

En la seva primera roda de premsa com a president del grup de JxSí, Corominas ha denunciat la "mancança democràtica" de l'Estat i ha contraposat que mentre el Govern vol posar les urnes, l'executiu de Mariano Rajoy el que fa és "tirar els tribunals" contra el Govern i fer "estratègies dubtoses" com l'anomenada 'Operació Catalunya'.

Corominas ha dit que no contemplen que es pugui arribar a un escenari en què l'Estat forci la convocatòria d'unes eleccions autonòmiques, com no ha descartat Millo aquest matí en declaracions a Catalunya Ràdio. Ha considerat que "no tenen ben posada la temperatura al poble" i ha reivindicat: "El poble vol votar, que ens deixin decidir el nostre futur i que no decideixin per nosaltres". 

D'altra banda, ha considerat un "error" que continuïn les diligències judicials pel procés de compra d'urnes per al referèndum i ha considerat que els tribunals "no haurien de donar continuïtat a l'estratègia de l'Estat" sinó que el que haurien de fer és "emparar accions del tot legals" com aquest procés. 

Davant de les crítiques als grups de l'oposició pel nomenament de Pere Soler com a nou director dels Mossos, el diputat ha defensat que Soler ja va demostrar la seva "vàlua professional" com a responsable d'Institucions Penitenciàries i ha dit que està "avalat" per la seva trajectòria professional. A més, ha apuntat que el nomenament és "perfectament legítim" per part del Govern, ja que és aquest qui ha de considerar "qui creu que és més adient".