El vicepresident primer de la Mesa, Lluís Corominas, ha insinuat aquest divendres que els membres de la Mesa podrien presentar una querella contra la Fiscalia. “A qui s’hauria de demanar responsabilitat és a qui, tot i conèixer el principi d’inviolabilitat, van presentar una querella i l’han admès a tràmit”, ha assegurat.

Lluís Corominas i la secretària quarta de la Mesa, Ramona Barrufet, han comparegut aquest matí al Parlament, acompanyats de la resta de membres de la Mesa, després de declarar davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per haver permès votar resolucions relacionades amb la convocatòria del referèndum

Com han explicat Corominas i Barrufet, durant la seva declaració davant el TSJC han apel·lat al principi d’inviolabilitat, una garantia democràtica “feta perquè la resta de poders d’un Estat no puguin coaccionar al poder legislatiu”.

Atenent aquest principi, els membres de la Mesa consideren que a qui s’hauria de demanar responsabilitats és a tots aquells “que han obviat aquesta figura” i que han dificultat el debat i la tasca del Parlament. Preguntat sobre si presentaran una querella contra la Fiscalia, Corominas ha assegurat que “no descarten cap línia de defensa”. Així mateix, ha defensat la legalitat de la seva actuació i han assegurat que no volen “sotmetre el Parlament a un interrogatori constant”.