Convergència recorrerà "formalment" l'apertura del judici oral contra l'expresident Artur Mas, l'exconsellera Irene Rigau i l'exvicepresidenta Joana Ortega arran la consulta del 9-N, argumentant "persecució política contra l'independentisme".

La portaveu del partit, Marta Pascal, ha reclamat la "nul·litat de tot el procediment" perquè hi ha un "claríssim objectiu polític per sobre de qualsevol objectiu judicial".

Pel que fa les converses que s'han filtrat entre el ministre d'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i el director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, i on es demostra la guerra bruta de l'Estat contra el procés i les formacions independentistes, Convergència ha anunciat que presentarà una querella davant del Tribunal Suprem.

Aquesta querella es tramitarà la setmana vinent i es farà extensiva a totes les persones que s'hi puguin veure implicades.

Convergència considera "molt greu" que el ministre no hagi de donar explicacions davant la diputació permanent del Congrés de diputats gràcies al vot de PP, PSOE i Ciutadans, que han rebutjat la petició.