Trias Home

El Senat podria ser el nou destí de l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias. D’aquesta manera, el procés de recomposició política que ha hagut de posar en marxa Convergència arran de les eleccions al Parlament del 27-S i de les properes eleccions generals del 20-D, inclouria també el grup municipal de l'Ajuntament de Barcelona, pendent de renovació des de les eleccions del maig del 2015, segons ha sabut El Nacional.

L’escó de Trias a la Cambra alta podria arribar per designació directa del Parlament –a la Cambra catalana li correspon escollir vuit senadors– o bé a través de la seva inclusió en la candidatura al Senat que es presentarà a les eleccions a les Corts espanyoles.

Això permetria trobar una sortida per a l’exalcalde, un dirigent històric del partit i un dels pesos pesants de l’actual direcció de CDC. Abans d’encapçalar la candidatura a les municipals va ser diputat al Congrés i, prèviament, conseller de la Presidència i conseller de Sanitat. Trias va ser rellevat per Ada Colau al capdavant de l'alcaldia després d'un sol mandat al capdavant de l'Ajuntament.

Després que CiU va perdre l’alcaldia de la capital catalana en els darrers comicis de maig, es va plantejar la possibilitat que Trias passés a presidir la Diputació de Barcelona, però finalment Convergència va optar per l’alcaldessa de Sant Cugat i exportaveu del partit, Mercè Conesa, per ocupar el càrrec.

Enviar Trias al Senat permetria abordar finalment la renovació de l'equip municipal de CiU a Barcelona. Encapçalaria el grup l’actual número dos Joaquim Forn, mentre que la regidora Mercè Homs, que en les eleccions de maig va ocupar el número vuit, ocuparia el segon lloc de responsabilitat del grup. Antoni Vives, que va ocupar el tercer lloc a les llistes municipals i que hauria pogut optar a substituir Trias, va abandonar l'Ajuntament el mes de setembre passat per dedicar-se a l'activitat privada.