Nou gir en la investigació del cas Pujol. El Tribunal Constitucional d’Andorra ha admès a tràmit el recurs d’empara de la família de l’expresident contra la comissió rogatòria que Andorra va concedir a la justícia espanyola per la qual es va transmetre informació bancària dels Pujol, un fet que podria paralitzar el cas.

Segons avança el diari Ara, segons la interlocutòria del TC andorrà s’ha acceptat el recurs per presumpta vulneració de drets fonamentals i, segons la decisió d’aquest tribunal, la informació transmesa a Espanya no podria ser utilitzada per l’Audiència Nacional contra els Pujol.

De fet, el recurs presentat per la família Pujol es fonamenta en el fet que les accions contra ells a Andorra haurien format part de l’anomenada Operació Catalunya, destinada a inculpar líders polítics independentistes amb l’objectiu de soscavar el procés sobiranista i per la qual s’haurien obtingut de manera il·lícita –segons denuncia la cúpula directiva de la Banca Privada d’Andorra (BPA) hi hauria hagut coaccions pel mig–, dades bancàries de Jordi Pujol a Andorra, un fet que hauria motivat la confessió de l’expresident i la posterior demanda, ara per la via oficial d’una comissió rogatòria, de cessió de dades bancàries de la resta de familiars, que va ser concedida.

Per als Pujol, la comissió rogatòria de l’Audiència Nacional espanyola a Andorra hauria de ser revocada, ja que va ser originada per informacions il·lícites publicades al diari El Mundo. És per això que demanen que s’anul·li la comissió rogatòria i que les dades bancàries no puguin ser utilitzades per la justícia espanyola. Ara el Tribunal Constitucional andorrà té dos mesos per decidir si dóna la raó als Pujol, un fet que podria dificultar la continuació de la causa contra l’expresident i la seva família.