El conseller de Salut, Antoni Comín, ha compartit aquest migdia un dinar amb tots els exconsellers de Salut des del 1980: Boi Ruiz, Marina Geli, Xavier Pomés, Eduard Rius, Xavier Trias i Ramon Espasa, a la seu del Departament. Al llarg del dinar, han acordat un comunicat conjunt on defensen el sistema català de salut.

D'aquesta manera, han respost als comentaris de l'excap de l'Oficina Antifrau, Daniel De Alfonso, que, en una conversa amb Jorge Fernández Díaz, assegurava haver "destrossat el sistema sanitari català". Aquest diàleg es va fer públic a finals del passat mes de juny en una gravació.

Al text, asseguren que el sistema sanitari català "és un dels pilars més sòlids del nostre Estat del benestar" i "un factor clau de la cohesió social de Catalunya". Els consellers denuncien "l’infrafinançament crònic i estructural a què ha estat sotmès des dels seus orígens" però destaquen "el compromís dels professionals sanitaris que amb tota la seva vocació i el seu talent es dediquen al benestar dels ciutadans del país". 

"Aquest sistema català de salut és fruit d’un intens i continuat esforç col·lectiu, polític i social d’institucions, professionals i ciutadans durant més de trenta-cinc anys de democràcia" reivindica el text. En aquest sentit, els consellers reafirmen "l'orgull i la confiança" que tenen en el sistema català de salut i es mostren "ferms en la seva defensa i convençuts del seu progrés".

http://cs.elnacional.cat/uploads/s1/21/92/98/exconsellers%20salut%20generalitat.jpg