Correcció d'última hora per part de la jutgessa Carmen Lamela sobre les presons de destí dels consellers. Després d'haver anunciat la seva dispersió per totes les presons madrilenyes, Lamela ha canviat de plans i ha anunciat que tots els consellers anirien a la presó d'Estremera i les conselleres a la presó de dones de Alcalà Meco.

Aquesta decisió ha estat presa "sobre la marxa", segons el propi ministeri de l'Interior, i la jutgessa ho ha autoritzat a últim moment. Es tractaria d'un acord entre Lamela i els advocats dels consellers amb la finalitat principal de "facilitar la feina de les defenses". 

El canvi d'última hora ha obligat a les furgonetes de la Guàrdia Civil a canviar de rumb a mig del trajecte ja que havien sortit de l'Audiència Nacional amb ordres de dur els consellers a presons diferents. Els consellers ja han començat a arribar als centres penitenciaris. Els primers en fer-ho han estat Junqueras i Forn, que ja estaven destinats a aquesta presó en un principi.

Cap dels consellers anirà a la presó de Soto del Real, on des del dia 16 d'octubre hi ha els presidents de l'ANC i d'Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. 

La jutgessa Carmen Lamela ha decretat aquesta tarda presó provisional sense fiança per al vicepresident, Oriol Junqueras, i els consellers Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Joaquim Forn, Carles Mundó, Dolors Bassa i Meritxell Borràs. El conseller Santi Vila, en canvi, passarà aquesta nit a la presó "per solidaritat" -segons ell mateix- però demà podrà sortir en llibertat pagant la fiança de 50.000€ que la jutgessa li ha imposat.