El vicepresident Oriol Junqueras i els cinc consellers del Govern comparteixen cel·les en tres mòduls "tous" de la presó d'Estremera (Madrid VII), com també ho fan les conselleres internades a la presó d'Alcalá Meco.

Fonts penitenciàries han assenyalat a Efe que els consellers i el vicepresident s'estan als mòduls menys conflictius de la presó i, a més, ocupen cel·les pròximes a les garites dels funcionaris.

El conseller d'Interior, Joaquim Forn, i el d'Assumptes Internacionals, Raül Romeva, s'estan en una cel·la del Mòdul 3, una àrea dedicada a presos primaris, és a dir, persones que entren per primera vegada a la presó.

Junqueras i el conseller de Justícia, Carles Mundó, han estat assignats a una cel·la del Mòdul 7, mentre que els responsables de Presidència, Jordi Turull, i Territori, Josep Rull, han estat ingressats en una del Mòdul 4.

Mòduls de respecte

Tots dos són mòduls de respecte, ideats per fomentar el clima de convivència i màxim respecte entre interns.

D'altra banda, d'acord amb les mateixes fonts, Dolors Bassa (Treball) i Meritxell Borràs (Agricultura) estan juntes en una cel·la d'Alcalá Meco, també en un mòdul de respecte.

Les fonts han recordat que l'assignació d'interns als diferents mòduls correspon als directors dels respectius centres penitenciaris.