El consell professional de TV3 ha rebutjat avui la proposta del Govern central de controlar els mitjans de comunicació públics de la Generalitat en aplicació de l'article 155 de la Constitució per considerar-lo "un atac directe, indigne i impúdic a la llibertat d'expressió i d'informació".

L'aplicació de l'article 155 suposarà que el Govern, o l'òrgan que designi per fer-ho, podrà cessar o nomenar els responsables de TV3 i Catalunya Ràdio per garantir una informació "veraç" i "respectuosa" amb el pluralisme polític, segons el document aprovat avui pel Consell de Ministres.

Davant d'aquesta decisió, el consell professional de TV3 ha fet públic un comunicat en el qual rebutja "categòricament" aquesta intervenció i veu en ella també un atac "a la professionalitat" dels treballadors de la televisió catalana.

“Els mitjans més ben valorats pels ciutadans de Catalunya”

Aquest organisme ha defensat que TV3 i Catalunya Ràdio "pertanyen a tots els catalans" i ha contribuït a "fer reviure, viure i créixer la llengua i la cultura catalanes", sent "elements d'integració", a més de ser "els mitjans més ben valorats pels ciutadans de Catalunya". "No permetrem que ens la prenguin", ha assegurat.

"Els professionals de TV3 seguirem treballant perquè els ciutadans de Catalunya tinguin una informació de qualitat, rigorosa i donant veu a tots els punts de vista, com hem fet sempre", ha insistit.