El Consell d'Estat ha encarregat al pintor gadità Hernán Cortés Moreno un retrat del rei Felip VI per un import de 68.200 euros, segons consta a la web de la Plataforma de la Contractació de l'Estat. El contracte, negociat sense publicitat i amb tramitació ordinària, es va adjudicar el passat mes de juny i preveu un termini de sis mesos per a l'entrega de l'obra. L'alta institució encara no disposa d'un quadre de Felip VI, que va accedir al tron el 19 de juny del 2014. 

De fet, Hernán Cortés Moreno és un habitual a rebre encàrrecs d'aquesta mena. Tal com figura a la seva pàgina web, el pintor ja ha retratat al nou cap d'Estat per al Tribunal Constitucional, el Tribunal Suprem i la Real Maestranza de Caballería de Sevilla. A més, entre les seves obres també hi figuren retrats del rei emèrit Joan Carles I i la reina Letícia, aquesta última a petició de l'Ajuntament de Madrid després de convertir-se en princesa d'Astúries. 

Membre de la Real Academia de Bellas Artes de Cadis des del 1994, el pintor també ha reproduït personalitats com els expresidents del govern Felipe González i José María Aznar, l'exdirector del FMI Rodrigo Rato o l'expresidenta madrilenya Esperanza Aguirre. 

També són obres seves els polítics encarregats pel Congrés i el Senat amb motiu del 30è aniversari de les primeres eleccions democràtiques, amb els set "pares" de la Constitució a la Cambra Baixa i personalitats d'aquestes tres dècades de democràcia en la Cambra Alta.