El Congrés dels Diputats votarà dimarts que ve una moció d’Unidos Podemos que proposa instar el Govern espanyol a prohibir a les empreses elèctriques talls en el subministrament elèctric sense necessitat de consultar-ho amb els serveis socials.

La moció va sorgir de la interpel·lació del dirigent del grup, Pablo Iglesias, al ministre d’Energia, Turisme i Agenda Social, Álvaro Nadal, sobre la necessitat d’aplicar mesures contra la pobresa energètica.

El text també recull set punts, com la substitució de l’actual bo social per una “tarifa social de preu reduït” dirigida a famílies amb baixos ingressos i que estigui finançada per companyies elèctriques.

D’aquesta manera, Unidos Podemos buscarà suports parlamentaris al Congrés per evitar els talls elèctrics i forçarà el Govern espanyol a posicionar-se.

El partit també reclama que l’energia sigui reconeguda com un “bé públic i comú” i que es garanteixi d’aquesta manera que totes les llars puguin mantenir condicions òptimes de temperatura i serveis energètics.