Els grups parlamentaris del Congrés han aprovat avui per unanimitat un pacte d'Estat contra la violència de gènere que inclou dues-centes mesures amb una dotació pressupostària de 1.000 milions d'euros en cinc anys. Tots els partits han donat suport al dictamen de la subcomissió creada en la Comissió d'Igualtat per assolir l'acord després de romandre reunit durant vuit hores i mitja a fi de revisar algunes qüestions pendents com el concepte de violència de gènere i el pressupost.

En una roda de premsa, el vicesecretari de Política Social i Sectorial del PP, Javier Maroto, ha qualificat aquest pacte d'Estat com "un fet sense precedents en la història del nostre país". Maroto ha destacat que la solució al drama de la violència de gènere és una exigència de primer nivell en tota la societat, no hi ha precedent que els partits donin una resposta "amb altura de mires" i l'acord "no és una recopilació de suggeriments, sinó que ve acompanyat de quantitats econòmiques".

Entre les mesures, el dirigent del PP ha posat de relleu que les dones víctimes de violència de gènere sense recursos i sense feina pugui tenir sis mesos de prestació d'atur per poder fer un pas endavant en la seva nova vida.

Assignatures en les escoles

A més, tots els partits han decidit que en totes les escoles hi hagi assignatures obligatòries per parlar d'igualtat o que en les carreres professionals dels àmbits sanitari, judicial, educatiu o policial les assignatures de violència de gènere siguin obligatòries i avaluables. També s'ha acordat afavorir la coordinació en matèria de sanitat perquè els professionals puguin interpretar adequadament els símptomes de la violència de gènere.

Maroto també ha ressaltat una proposta perquè les calúmnies i les injúries en relació amb la violència de gènere disposin de penes pròpies per a delictes comesos a internet. Igualment, ha dit, s'ha fet un pas endavant en el dret de dispensa a declarar que tenen tots els denunciants i que en el cas de violència de gènere és una de les principals raons per les que les dones no denuncien.

"En aquest moment, només cabia una resposta possible en matèria de violència contra les dones i era la unanimitat, la resposta conjunta dels representants del poble en el Congrés i el Senat per dir que això és de tots i que la solució correspon a tots", ha assenyalat el dirigent del PP.

Per això, ha remarcat que avui és un dia d'enhorabona per al conjunt de la societat i de les dones, especialment les que pateixen violència de gènere. "La política s'exerceix amb dignitat en el Congrés i el Senat i la prova és que hem deixat les divergències per elegir el que ens uneix", ha agregat.