El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimarts una proposició no de llei (PNL) del Partit Demòcrata instant el govern espanyol en funcions a adoptar de forma immediata les mesures necessàries per derogar la LOMCE i el decret que regula les avaluacions finals de l'ESO i del Batxillerat. La iniciativa ha rebut el suport de la major part dels grups parlamentaris de la cambra, el vot en contra del Partit Popular i l’abstenció de Ciutadans.

El resultat final ha estat de 175 vots a favor de derogar la Llei per a la Millora de la Qualitat Educativa, 133 en contra i 34 abstencions. L’encarregada de defensar la proposta ha estat la diputada del PDC Míriam Nogueras, que ha criticat la norma impulsada pel govern del PP assegurant que és “un retrocés” i una llei “recentralitzadora”.

Durant la intervenció al Congrés, Nogueras ha posat com a exemple de model a seguir la Llei de l’Educació de Catalunya assegurant que és una norma que "funciona, s’actualitza i que ha estat consensuada amb la comunitat educativa, al contrari de la LOMCE que només ha rebut el suport del PP”.

Des del Partit Demòcrata creuen que la LOMCE suposa “un retrocés” en l'àmbit educatiu i lamenten que deixa fora del sistema els estudiants que no tenen un perfil concret. És per això que Nogueras ha reclamat al govern espanyol en funcions que entengui l’ensenyament com “una inversió i no com una despesa”.

La portaveu d’Educació del PDC a la cambra baixa també ha aprofitat la intervenció per reivindicar el paper dels mestres i ha lamentat el tracte que reben. “Els paguem malament, els retallem les seves competències i els maltractem mentre vostès augmenten any rere any un 35% el pressupost en matèria de defensa”, ha criticat Nogueras.

El PP aposta per "un gran pacte en Esenyament"

Per part del Partit Popular, la diputada Sandra Moneo Díez ha assegurat que l'executiu segueix apostant per un gran pacte per l’Ensenyament que garanteixi “la qualitat, l’equitat i la igualtat d’oportunitats” i ha retret al Partit Socialista que hagi donat suport a la iniciativa impulsada pel Partit Demòcrata.

El Partit Demòcrata Català ha incorporat al text inicial una esmena de Podem instant el govern espanyol a acordar les mesures urgents amb les comunitats autònomes i a respectar les seves competències per revertir els efectes negatius de l’aplicació de la LOMCE. El PDC no ha acceptat una esmena de Ciutadans i per aquest motiu la formació d’Albert Rivera s’ha acabat abstenint.