Milers de catalans han demanat aquest dimarts l'alliberament dels presidents de l'ANC i Òmnium amb concentracions i manifestacions arreu dels Països Catalans. Més enllà de la convocatòria oficial a la Diagonal de Barcelona, n'han sorgit desenes d'altres a poblacions de Catalunya, País Valencià i Illes Balears.

Hi ha hagut concentracions a totes les capitals catalanes, a més de moltes altres ciutats com Vic, Figueres, Granollers o Igualada. En tots els casos, les concentracions han estat multitudinàries i amb presència d'espelmes. Girona ha estat la convocatòria amb més èxit i ha reunit més de 15.000 persones. El cos de la manifestació ha començat a caminar des de la plaça de la Constitució, fins a la de la Independència, passant per la seu de la Subdelegació del Govern espanyol.

A Vic, els ciutadans han tornat a omplir la plaça Major, on hi ha hagut parlaments i s'ha cantat l'himne d'Els Segadors.

Prop de 5.000 persones s’han congregat a Tarragona. La concentració, convocada pel Comitè en Defensa del Referèndum, ha tingut lloc entre les set i les vuit del vespre al davant de la subdelegació del govern espanyol. Han encès espelmes, han brandat estelades i han exhibit pancartes on s’hi podia llegir ‘Llibertat presos polítics’, ‘El poble mana, República ara’ o ‘No podreu empresonar tot un poble’. 

Les espelmes també han estat les protagonistes de la manifestació a Igualada, que ha comptat amb una marxa prèvia sota lemes com "Llibertat presos polítics" o "Sànchez i Cuixart, us volem a casa".

País Valencià i les Illes

A València, la concentració s'ha fet davant la delegació del govern espanyol i a les subdelegacions d'Alacant i Castelló de la Plana on s'hi han reunit centenars de persones. L'acció ha estat convocada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i altres entitats com la Plataforma pel Dret a Decidir o el col•lectiu 'Va de democràcia'. Durant les concentracions s'ha llegit un manifest i s'han guardat cinc minuts de silenci.

A les illes Balears, la concentració s'ha dut a terme a Palma entre crits de "llibertat, llibertat, llibertat".