Protesta ciutadana arreu de Catalunya contra el nou —i més sorprenent— capítol de la política i justícia espanyola. Milers i milers de persones han sortit avui a les 12 hores dels seus llocs de feina a protestar en contra de l'empresonament del president de l'ANC, Jordi Sànchez, i el d'Òmnium, Jordi Cuixart, i molts han tallat els carrers dels voltants de les seves oficines per reclamar la seva llibertat.

A la plaça Sant Jaume, el Govern i l'Ajuntament de Barcelona en ple s'han reunit amb la Taula per la Democràcia i altres personalitats reconegudes per condemnar l'empresonament dels Jordis, que són a Soto del Real des que ahir la jutgessa Carmen Lamela va condemnar a presó sense fiança per "alçar-se com els seus principals promotors i directors [de les concentracions del 20 i 21-S]".

plaça sant jaume   sergi alcazar

colau puigdemont   alcazar

plaça sant jaume sergi

Sergi Alcàzar

Marta Lasalas

També hi ha hagut concentracions al passeig de Gràcia de Barcelona i talls a alguns punts del carrer, com la zona de l'hotel Majestic.

passeig de gràcia carlota majestic

Carlota Camps

També han quedat tallats altres punts de la capital catalana, com el carrer Berlín cantonada Numància, que ha quedat tallat durant uns 15 minuts, mentre els treballadors de les diferents empreses cridaven "Llibertat" per als presos polítics.

tall carrer berlín Cristina Coll

roberto lázaro tall berlín

Roberto Lázaro

Marc Bleda

Als campus de les diferents universitats, estudiants i professors s'han concentrat a les 12 hores. A la UAB, per exemple, s'ha concentrat cantant Els Segadors en un to fluix per fer una aturada silenciosa.

Al Campus de la Diagonal de la UB també han sortit als carrers diversos estudiants i personal docent de la facultat i, alguns, han arribat a tallar les vies del tramvia.

Mentrestant, a la Blanquerna, estudiants i professors han omplert les portes de la facultat.

Molts advocats s'han plantat als jutjats de Lleida amb la seva toga, després que Advocacia per la Democràcia hagués fet una crida a concentrar-se davant dels jutjats de Balaguer, Cervera, La Seu d’Urgell, Lleida, Solsona, Tremp i Vielha.

De fet, col·lectius de tots els sectors s'han unit als carrers de Catalunya en la protesta.

Ciutats i pobles de Catalunya s'han unit contra el que consideren una injustícia: que vagin a la presó dues persones només per defensar uns ideals polítics.

El personal sanitari que ha pogut, també ha sortit al carrer dels diversos hospitals de Catalunya.

Fins i tot, alguns diputats han fet la seva pròpia aturada al Congrés com el líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech, o el de Compromís, Joan Baldoví.