L'Assemblea Nacional Catalana ja ha anunciat una concentració per aquest mateix dilluns a la tarda per reclamar la llibertat del vicepresident Oriol Junqueras, del conseller d'Interior, Joaquim Forn i dels líders de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. 

La cita, com ja és habitual, és a les 8 del vespre davant els ajuntaments de totes les localitats del territori català; l'ANC ha demanat que es surti al carrer per denunciar la injustícia i ha instat a "No parar fins que tots siguin a casa". 

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha comunicat aquest dilluns al matí a les defenses que aixeca la mesura de presó provisional per a tots els consellers excepte per a Junqueras, Forn, Sànchez i Cuixart. 

Llarena ho ha justificat així en la seva providència: "No passa el mateix respecte a algun dels investigats que avui es contemplen, concretament respecte del Sr. Oriol Junqueras i Vies, el Sr. Joaquim Forn, el Sr. Jordi Sànchez Picanyol i el Sr. Jordi Cuixart Navarro; les aportacions estan directament vinculades a una explosió violenta que, si es reitera, no deixa marge de correcció o de satisfacció als que s'hi vegin afectats".