La concentració espanyolista per portar menjar aquest diumenge al matí als vaixells de la Policia Nacional espanyola al port de Barcelona ha fracassat. L'entitat Somatemps ha donat suport a la convocatòria, que ha aplegat una cinquantena de persones, que han reunit avituallament per intentar entrar a dins del recinte, per diversos accessos, però no ho han aconseguit. La Policia Portuària no els ha permès accedir a la zona, ja que no tenien cap acreditació per poder-hi entrar. "És una zona duanera, sense acreditació no hi poden accedir", ha explicat un agent portuari a l'ACN. Diversos dels concentrats han apuntat que hi anaven "convocats pel PP Català i Vox". Tot i aconseguir parlar amb alguns agents de la Policia espanyola que s'han acostat a la tanca del Port, no se'ls ha pogut fer arribar el menjar, entre el qual hi havia pa, aigua, galetes, menjar casolà com ara capipota, cervesa i vi.

ultres menjat Guàrdia Civil ACN 2

A la concentració hi havia Javier Barraycoa (Somatemps), en una mobilització amb un ambient força familiar, amb una desena d'infants petits. Entre els càntics -en castellà- ha destacat l'habitual "visca Espanya", "visca la Guàrdia Civil" o "aquesta és la nostra policia". Alguns concentrats també s'han dirigit a la premsa per preguntar de quin mitjà de comunicació eren i, a més, demanant en concret si eren o no de TV3. També han preguntat si els periodistes eren "de la CUP". La simbologia d'extrema dreta també hi era present, sobretot entre els manifestants que mostraven símbols dels legionaris i l'exèrcit.

Un dels organitzadors de la convocatòria ha arribat a parlar amb agents de la Policia espanyola, que han fet anar els concentrats al sector tres dels accessos al Port, però la Policia Portuària els ha tornat a impedir l'accés. Alguns membres de la Policia espanyola que entrenaven pel recinte del Port han saludat la gent, que els ha aplaudit a crits de "no esteu sols". D'altra banda, agents de la Policia Portuària han explicat a l'ACN que el menjar tampoc podria entrar al recinte encara que sortís a buscar-lo un agent dels que hi ha als vaixells perquè "estan a ple sol" i "no han passat cap control sanitari". 

ultres menjat Guàrdia Civil ACN 3

Alguns dels concentrats han demanat que es fiqui a la presó "tots els de l'ANC", mentre que a prop un altre grup explicava que s'està "perdent la guerra" perquè a la convocatòria hi ha anat "poca gent". "Som uns 'cagats', ens quedem a casa i no venim a defensar la pàtria ni la nostra policia", continuava un dels manifestants.

D'altra banda, alguns estibadors han explicat que els agents han estat "identificant" alguns dels treballadors del Port, a més d'"amenaçar-los amb detencions i acomiadaments".