Gairebé un centenar de persones s'han concentrat aquest dimarts a la Puerta del Sol per demanar la llibertat dels presidents de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i d'Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Tot això després que la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela decretés ahir l'ingrés a la presó incondicional sense fiança per a Sànchez i Cuixart per promoure les concentracions del passat 20 i 21 de setembre a Barcelona. A la manifestació, convocada per Madrilenys pel Dret a Decidir, hi han acudit els diputats al Congrés d'En Comú Podem Marta Sibina, Jaume Moya i Aina Vidal. Ha assistit també el diputat d'En Marea Miguel Antxo i els parlamentaris del PDeCAT Antoni Postius, Sergi Miquel i Ferran Bel.

Aquest últim, Bel, ha afirmat que és un acte "que s'uneix als molts que s'estan fent a Catalunya i altres llocs de l'Estat espanyol demanant llibertat als presos polítics perquè realment en aquests moments hi ha dos presos polítics en la Unió Europea (UE) i a Catalunya". "Són persones que han estat desenvolupant una tasca cívica en dues entitats que han promogut les majors manifestacions que s'han vist a Europa de forma absolutament pacífica", ha defensat.

Per la seva banda, una representant de l'ANC a Madrid ha afirmat que "les idees són la llibertat més gran que hi ha al segle XXI" i ha assenyalat que "després de lluites incansables no ha estat democràtic que castigui les idees, les urnes o el vot".