Catalunya en Comú no assistirà aquesta tarda a la reunió convocada pel Govern per conèixer la posició dels partits i entitats sobiranistes sobre el referèndum. Així ho ha reiterat aquest dilluns el coordinador general de la formació, Xavier Domènech, que ha posat en valor la feina feta pel Pacte Nacional pel Referèndum i ha assegurat que la millor resposta al Govern del PP és un referèndum “de país” i no del Govern.

“Creiem que la reunió no ens fa forts a l’hora d’aconseguir un referèndum efectiu”, ha assegurat Domènech. En la mateixa línia del què va assegurar aquest diumenge el líder de Catalunya Sí Que es Pot, Lluís Rabell, el també portaveu d'En Comú Podem ha remarcat que l’espai més adequat per celebrar el referèndum no és una reunió del Govern, sinó la convocatòria del Pacte Nacional pel Referèndum.

Segons consideren els comuns, aquesta plataforma és l’única que permetrà fer un referèndum efectiu ja que treballa des del “80% plural i divers dels catalans”. “No podem permetre que el propi reclam del dret a decidir es governamentalitzi”, ha assegurat el coordinador general de la formació.

Independentment dels comuns, Podem ja ha confirmat la seva assistència a la reunió. Domènech ha assegurat que la direcció de la formació morada “pren les seves pròpies decisions” i que això no entrorpirà les relacions entre ambdós partits.

Amb tot, les declaracions s’han donat després que es reunís el nucli de coordinació de l’executiva dels comuns, on hi ha assistit el coordinador de Relacions Internacionals, Ernest Urtasun, la coordinadora de Feminismes i Transparència, Jéssica Albiach, i el secretari de l’executiva, Joan Josep Nuet, entre d’altres.