El coordinador general del nou partit dels comuns, Xavier Domènech, ha anunciat aquest divendres que el seu partit no es sumarà a un hipotètic òrgan de coordinació del referèndum i ha reivindicat el paper del Pacte Nacional pel Referèndum com una plataforma per sumar suports. “Intentar substituir-lo no seria bo pel referèndum”, ha assegurat Domènech.

Fa un parell de dies la CUP va fer seva una proposta de l’ANC i va demanar la creació d’un òrgan de coordinació del referèndum on hi formin part el Govern i els partits i entitats sobiranistes. Aquest òrgan, segons va detallar la CUP, es reuniria periòdicament i hauria de “fer un seguiment de tots els mecanismes i garanties que ha de permetre el referèndum”.

Tot i que aquesta proposta ja compta amb el suport d’ERC, Domènech ha descartat que la seva formació s’hi sumi i ha reivindicat la tasca del Pacte Nacional pel Referèndum. Segons ha posat de manifest, aquesta plataforma recull el 80% de sensibilitats i “intentar substituir-la per un altra que només agrupa els que conformen un pacte de Govern amb un full de ruta determinat no seria bo pel referèndum”.

Domènech ha comparegut davant els mitjans acompanyat dels eurodiputats Ernest Urtasun, Ska Keller i Monica Frassoni després d’una reunió amb aquests sobre la situació política catalana i la visió del referèndum a nivell internacional.