El conseller d'OHL Javier López Madrid ha estat detingut aquest matí per, presumptament, haver pagat comissions milionàries a l'expresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, en el marc de l'operació Lezo per presumpta corrupció en la gestió del Canal de Isabel II. López Madrid és conegut també per ser company de classes de ioga de la reina Letícia, fet que li va fer valdre l'apel·latiu de 'compi yogui', que va utilitzar la Reina en un correu de suport a l'empresari quan aquest va ser detingut, a l'octubre del 2014, en relació a les targetes black.

López Madrid es trobava ahir a Londres, on els agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil li van comunicar que estava sent investigat i que tenien una ordre de detenció contra ell.

L'empresari es va desplaçar llavors a Madrid, on va ser arrestat ahir a la nit per la Guàrdia Civil, els agents de la qual havien escorcollat al matí la seu de la constructora.

La UCO buscava en OHL informació que pogués vincular l'adjudicació de contractes públics de la Comunitat de Madrid amb una presumpta desviació de fons al PP i cap a l'expresident de la Comunitat Ignacio González, detingut dimecres i que avui declara davant del jutge.

En concret, la Guàrdia Civil investiga el presumpte pagament d'una comissió per a l'adjudicació del contracte per a la construcció del ferrocarril entre les localitats madrilenyes de Navalcarnero i Móstoles.

Fonts d'OHL van assegurar ahir que mai no han pagat comissions a cap partit i van explicar que estan col·laborant amb la Guàrdia Civil per aclarir els fets.

El mes de febrer passat, Francisco Javier López Madrid, exconseller de Caja Madrid, va ser condemnat a sis mesos de presó per l'ús irregular de les targetes black de Caja Madrid.