El coordinador del PP català, Xavier García Albiol, ha avançat aquest dijous que el seu grup demanarà crear una comissió d’investigació sobre el presumpte finançament il·legal de Convergència si considera que l’expresident de la Generalitat Artur Mas “menteix” al Parlament.

Aquest dijous, tots els grups parlamentaris menys Junts pel Sí han registrat una sol·licitud de compareixença perquè Mas doni explicacions sobre les suposades comissions del 4% que lligarien el cas Palau al partit.

“Que vingui a comparèixer és un pas, però no és suficient. Mas ha demostrat que quan ve a una comissió no té problema a mentir sense complexos”, ha assegurat Albiol en referència a la compareixença de l’expresident a la comissió d’Afers Institucionals negant el finançament irregular de CDC. Per aquest motiu, “si les seves explicacions no són satisfactòries”, Mas haurà de comparèixer en una comissió d’investigació, “on no pot dir mentides”.

Tant les declaracions d’Albiol com la sol·licitud de compareixença s’emmarquen en el judici del cas Palau en què s’estan fent declaracions assegurant que CDC va demanar cobrar un 4% de les comissions, cosa que evidencia al seu entendre “una connexió molt directa amb el partit”. “O Mas s’ha emportat els diners, i no ho crec perquè no en tinc cap evidència, o els diners anaven al partit”, ha considerat el líder del PP català. Precisament basant-se en aquest argument excusa Albiol que el PP es negui a què Mariano Rajoy comparegui al Congrés per parlar del cas Bárcenas i el finançament del seu partit ja que, “s’ha demostrat que els diners se’ls quedava l’extresorer del PP”.