"Havíem de decidir entre posar sobre les espatlles del país la repressió, o posar-hi la frustració". Aquestes són les paraules amb les que el conseller de Salut, Antoni Comín, en una entrevista a RAC1, ha explicat els motius pels quals finalment el dia 26 d'octubre el president Carles Puigdemont va decidir no convocar eleccions. "Les eleccions haguessin provocat molta frustració", afegeix el conseller des de Brussel·les que també subratlla que gran part de culpa és del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, "perquè no ens va oferir garanties".

En la mateixa línia, el conseller ha volgut fer autocrítica, tot i que està convençut que les decisions que van prendre eren correctes. Per exemple, ha indicat que el Govern "va insistir poc en dir que hi hauria problemes per obtenir reconeixements internacionals o amb els Mossos i per altra banda potser es va insistir massa en aquelles coses que sonaven més bé, perquè potser així tenies la gent més cohesionada".

Sobre la repressió de l'estat espanyol, Comín ha confessat que quan es van celebrar les eleccions el 2015 i s'estava dissenyant el full de ruta, ja s'havien plantejat les múltiples conseqüències repressives, però no es van voler anticipar; "El full de ruta era correcte. Fins i tot quan l'estat ens ha acabat reprimint". 

Finalment, Toni Comín s'ha volgut referir a la justícia espanyola assegurant que "és molt greu que alguns jutges considerin que l'exercici del dret de manifestació és violència", ja que "només han buscat excuses per acusar-nos de rebel·lió". Preguntat sobre quant temps més es quedaran a Bèlgica, el titular de Salut ha exposat que el dia 17 de novembre tenen la vista amb el jutge de primera instància i ha afegit que si no se'ls extradita "podrem seguir vivint a Bèlgica com a ciutadans europeus".