Riure’s d’un mateix o que altres es riguin de tu i acceptar-ho amb esportivitat és una màxima del sentit de l’humor. Ara bé, pagar a un altre perquè es riguin de tu ja són figues d’un altre paner. És per això que l’existència d’una comèdia marroquina sobre l’episodi, un punt rocambolesc, de la invasió de l’Illa de Perejil per part de militars espanyols l’any 2002 no passaria de ser això, una caricatura més o menys interpretativa d’un fet que tampoc no passarà als annals de la història militar.

El cas es que, tal i com ha avançat ‘El Confidencial Digital’, la pel·lícula ‘La isla de Perejil’, una caricatura mordaç sobre l’episodi, compta amb una subvenció de 250.000 euros de la televisió pública andalusa, Canal Sur, que té els drets d’emissió per televisió.

El film en si, que tampoc no passarà als annals de la història cinematogràfica, va ser estrenat a principis del 2016 i se centra en la figura d’un soldat marroquí destacat a l’illa, on amb una gallina forma tota la guarnició que s’haurà d’enfrontar a la invasió militar espanyola... per rendir-se d’immediat. Entremig es reconstrueix tot l’esperpent del cas, amb guàrdies civils dubtant de si l’illot és o no és espanyol, el president Aznar sent informat de l’existència de l’illa, la ministra d’Exteriors comprovant que l’espanyolitat del Perejil no és del tot clara, i finalment el ministre de Defensa, Federico Trillo, compareixent al Congrés dels Diputats amb el seu recordat discurs: “Al alba, con viento duro de levante”. I tot plegat, pagat amb diners andalusos, ea!