L'ANC ha organitzat el Concert per la Llibertat dels Presos Polítics per al pròxim dos de desembre a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. Aquest comptarà amb una llarga llista d'artistes catalans que cantaran temes propis i en versionaran d'altres, tot amb un denominador comú, la reivindicació. Per fer un petit tast us ensenyem com sonen tots aquests grups i solistes que actuaran el dos de desembre:

La Banda Impossible

Aquest conjunt és la unió de músics de diversos clàssics del panorama musical català com són Gerard Quintana (Sopa de Cabra), Pemi Fortuny (Lax'n'Busto), Lluís Gavaldà (Pets), Jofre Bardagí i Natxo Tarrés (Gossos). La Banda Impossible es va crear l'any 2000 i es va recuperar per tocar al Canet Rock l'any 2015 i així poder homenatjar el rock català dels anys 90.

Elèctrica Dharma

Quan la Companyia Elèctrica Dharma toca els primers acords del seu tema insígnia, La presó del rei de França, el públic no pot evitar saltar i taral·lejar la melodia. L'Elèctrica es va crear l'any 1974 i es poden considerar pioners en la fusió de música tradicional amb el jazz, el rock i la psicodèlia. 

Catarres

Després d'un any i mig lluny dels escenaris els Catarres estan a punt de presentar el seu quart disc, tot i que aquest no veurà la llum fins a la propera primavera, s'han embarcat en aquest concert solidari per reclamar la llibertat dels presos polítics. Els d'Aiguafreda han fet ballar el jovent català amb temes com Jenifer, En peu de guerra o Vull estar amb tu.

Doctor Prats

Doctor Prats és un grup de fusió de Terrassa amb dos discos a l'esquena, un dels temes que els va fer més coneguts va ser el de Les nits no moren mai, una versió de The nights de Avicii. Cançons com Ara!, del seu segon disc, són una de les imprescindibles de qualsevol festa major.

Oques Grasses

Aquests osonencs sempre aconsegueixen que el seu públic es despulli a mig concert amb una simple frase d'una de les seves cançons: "Els passos importants se solen fer sense roba". Ara bé, si hi ha un tema que se'ls pot atribuir ràpidament és el de Cul, que igual que la resta de la seva obra es basa en lletres senzilles que narren successos de la vida quotidiana. 

Judit Nedderman

Aquesta noia de Vilassar s'ha convertit en una de les veus femenines catalanes amb més carrera. Amb dos discs al mercat, Nedderman es caracteritza per cantar folk, jazz i pop amb un toc molt personal d'autor.

Buhos

"Quan es fan foscos els dies i deixem de ser esclaus [...] Barcelona s'il·lumina quan et tinc al meu costat". Aquesta cançó en honor a la capital catalana i la de Brama també han convertit els Buhos en uns habituals de les festes majors, tot i això, ells insisteixen en definir-se com "un grup d'amics que pugen a l'escenari a tocar".

Els Amics de les Arts

El quartet barceloní aportarà al concert el seu pop amb pinzellades electròniques que es veu reflectit en una discografia de 5 LP. Són pocs els que no han cantat mai Jean Luc o han intentat desxifrar la lletra de la introducció del seu darrer èxit; El seu gran hit.

Tots ells, i altres artistes que encara no s'han confirmat, tocaran en solitari i col·laborant els uns amb els altres per donar suport als presos polítics i intentar omplir les 60.000 localitats de l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona.