El líder del PSC en l'Ajuntament de Barcelona i tinent d'alcalde, Jaume Collboni, liderarà l'Àrea de Política Municipal del PSC en substitució de l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), Núria Parlon, que recentment ha estat nomenada membre de la direcció del PSOE.

Segons ha informat en roda de premsa el secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, el líder de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i alcalde de Pineda de Mar (Barcelona), Xavier Amor, exercirà d'adjunt a Collboni. Així mateix, la diputada en el Parlament Alicia Romero substituirà al capdavant de la Secretaria d'Economia l'alcalde de Viladecans (Barcelona), Carles Ruiz, que també ha entrat a formar part del nucli dur de la direcció del PSOE. Fins ara Romero ocupava la Secretaria de Formació, on serà substituïda per Sònia Guerra, que també lidera la Secretaria de Món Local.

Tant Parlon com Ruiz —que continuaran vinculats a la direcció com a  membres nats— havien manifestat el seu desig de deixar en mans d'altres companys les seves responsabilitats en el PSC després de la seva inclusió en la nova direcció del PSOE, i la Comissió Executiva ha abordat les seves substitucions aquest dilluns.

Tots aquests canvis s'hauran de ratificar en el Consell Nacional que el PSC celebrarà aquest dissabte en el Palau de Congressos de Catalunya, en el qual també es proclamarà el líder del partit, Miquel Iceta, com a candidat a la Presidència de la Generalitat en les pròximes eleccions autonòmiques.