Els Mossos d'Esquadra s'han personat fins ara en uns 1.300 col·legis que han estat designats com a centres de votació per al referèndum, dels quals 163 estan ocupats per persones que han organitzat allà activitats per evitar que la policia impedeixi el seu ús l'1-O, com ha ordenat un jutge.

El Govern ha previst 2.315 col·legis i 6.249 meses electorals a tot Catalunya i un dispositiu de 7.235 persones per intentar que aquest diumenge 1 d'octubre un total de 5.343.358 catalans puguin votar en el referèndum sobre la independència de Catalunya, malgrat la suspensió decretada pel Tribunal Constitucional (TC).

Aquest tribunal ha ordenat als Mossos que impedeixin l'obertura dels centres que tenen previst acollir la votació de l'1-O.

Per això, des d'ahir a la tarda, agents de la policia autonòmica s'han personat en 1.300 d'aquests col·legis i han comunicat als seus ocupants que havien de desallotjar les instal·lacions abans de les 06:00 de demà.

Per ara, la policia catalana no ha dut a terme cap desallotjament ni ha requisat material relacionat amb la votació, com urnes, paperetes o llistes de cens, a l'interior de col·legis, instituts i altres punts per votar.