L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat aquest dissabte "un front democràtic" per defensar les llibertats i l'autogovern, després que el Govern espanyol hagi anunciat que aplicarà a Catalunya l'article 155 de la Constitució.

En declaracions després de la manifestació per la llibertat dels presidents d'ANC i d'Òmnium, Colau ha demanat que el PSC s'inclogui en aquest front comú i ha retret al líder del PSOE, Pedro Sánchez, que dono suport al president del Govern espanyol i líder del PP, Mariano Rajoy, a l'hora d'aplicar el 155.

Colau li ha recordat que "les bases el van triar per dir 'no' a Rajoy, i no per donar-li suport com ha fet ara", i ha demanat al PSC que no doni suport a l'aplicació d'aquest article.

Ha titllat d'incomprensible el paper del PSOE, que "ha contribuït a la lluita antifranquista i a la conquesta de la democràcia" a Catalunya i a tota Espanya, a més de tenir un paper protagonista en l'autonomia catalana, ha afegit.

Per això, ha insistit a fer "una crida una vegada més al PSOE" i a Sánchez perquè no s'alineï amb el Govern central davant el que ha qualificat d'una involució democràtica que suposa un dels dies més terribles dels últims 40 anys.

Finalment ha titllat de "resposta absolutament autoritària" les repressions de Rajoy atacant els drets i llibertats fonamentals.