"Si participa més del 50%, serà un missatge polític potentíssim". Amb aquestes paraules, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que una votació massiva a l'1-O enviaria una contundent resposta al govern espanyol, que es manté en la seva ofensiva contra el referèndum. No obstant això, l'alcaldessa de Barcelona, que ahir va arribar a un acord amb el Govern perquè a Barcelona es pugui votar, manté que el referèndum és una "mobilització" i no una votació "vinculant".

L'alcaldessa de Barcelona ha comentat la carta conjunta que ha enviat conjuntament amb Puigdemont, Junqueras i Forcadell al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i al rei Felip VI. Segons Colau, la intenció de la carta és "un diàleg sense condicions perquè tothom se senti còmode" amb l'objectiu que es pugui cercar una solució política per desencallar la situació a Catalunya. "No està tot perdut", ha explicat una Colau encara optimista.

Colau ha assegurat que "s'intentarà negociar" amb el govern espanyol "abans i després de l'1-O". I vista l'actitud del govern del PP, l'alcaldessa ha demanat al PSOE que "faci un pas més" abans que arribi la data del referèndum.

Relació BComú-PSC

Sobre el conflicte polític en el si del govern municipal, format per Barcelona en Comú i el PSC, Colau ha apuntat que hi ha coincidència amb el primer tinent d'alcalde, el socialista Jaume Collboni, pel que fa a "preservar de la institució i els funcionaris". 

"L'acord amb el PSC és de ciutat", ha assenyalat l'alcaldessa, que ha explicat que no existeix una relació directa entre el posicionament nacional respecte al referèndum i la continuïtat del govern municipal. 

Votarà l'1-O

L'alcaldessa de Barcelona s'ha mostrat "predisposada" a votar l'1 d'octubre, posició que defensa en el marc de definició de la postura de Catalunya en Comú respecte la participació en el referèndum. Colau ha defensat que si entre els comuns surt vencedora l'opció de participar, no es posicionaran en el 'sí' o en el 'no' a la independència. "Nosaltres no volem forçar la nostra gent cap a una o una altra", ha exposat.

Assenyala el govern espanyol

Tot i la carta enviada al govern espanyol, en què s'apel·la a la represa del diàleg, l'alcaldessa de Barcelona ha responsabilitzat el govern espanyol de la situació "de bloqueig" en què es troba Catalunya.

Ara bé, tot i assenyalar especialment l'executiu espanyol, també ha tingut unes paraules pel Govern i el Parlament sobre com es van tramitar les lleis de desconnexió. "Molta gent es va sentir exclosa", ha assegurat Colau sobre el debat parlamentari.