La prestigiosa revista Politico ha publicat aquest dimecres el rànquing anual Politico 28, en el qual detallen quines són des del seu punt de vista les personalitats del món polític, empresarial, econòmic i cultural més influents del panorama internacional de cara al 2017. Amb una sorpresa: Ada Colau es converteix per primer cop en cinquena en aquesta llista.

Político, que s’ha decantat per un rànquing de 28 participants de manera simbòlica pel nombre de membres de la UE o l'OTAN, va obrir un període perquè els lectors escollissin les personalitats que consideren més rellevants, els editors van fer de filtre i van agrupar-los segons l’ordre d’impacte. Politico avisa: mantenir una posició pública de poder en un país europeu no garanteix aparèixer a la llista.

Aquesta llista està conformada per 17 homes i 11 dones. Sobre Colau, la revista ha considerat que “el futur d’Espanya podria descansar sobre les seves espatlles”, alhora que ha posat de relleu la seva figura en l’actual conjuntura catalana i amb vista a un referèndum l’any 2017.

“Les forces secessionistes estan convençudes que no serà capaç d’evitar escollir bàldol, ja que el debat s’escalfa”, ha dit Politico, que ha destacat que la seva influència “és probable que creixi”.

La revista fa un repàs a la seva trajectòria professional i insisteix que Colau pot tenir un paper decisiu en el Parlament de Catalunya o fins i tot en el Congrés. També posa de relleu la seva participació en el 9-N però asseguren que va ser un vot “protesta” i que el seu projecte seria una República catalana dins d’una Espanya confederada.

D'altra banda, Politico justifica d’aquesta manera algunes de les seves decisions:

- Sadiq Khan, alcalde de Londres: Consideren que la seva candidatura és una alternativa i una crítica a la política dominant britànica.

- Frauke Petry, líder del partit d’extrema dreta Alternativa per Alemanya (AfD) de caràcter euroescèptic. 

- Michael O’Leary, CEO de Ryanair: Creuen que si el mercat comú entre la UE i Regne Unit continua intacte després del Brèxit, serà gràcies a ell.

- Daniel Ek, directiu d’Spotify: Politico considera que ha fet que es puguin assolir beneficis de la revolució digital.