L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha parlat aquest matí de la moció de censura que Convergència i Unió (CiU) vol dur a terme a l'Ajuntament de Barcelona per deixar-la fora de l'alcaldia. Colau ha assegurat que veu "molt improbable" el pacte, i ha manifestat que no entén com poden voler pactar amb PP i C's, que "són els mateixos que amenacen Forcadell i els alcaldes amb anar a la presó". 

En una entrevista al canal 3/24, Colau ha assegurat que veu CiU "molt desorientada" al consistori i que la sorprèn que quan en l'àmbit de Catalunya "no volen seure ni a parlar de la millora de finançament", sí que ho vulguin fer amb els mateixos partits per fer-la fora d'alcaldessa. En aquest sentit, Colau ha assegurat que vol seguir apostant per fer acords de ciutat i ha advertit que la ciutadania "està cansada de partidismes". 

Els de Xavier Trias van exposar el passat 28 d'octubre, després que Colau no pogués aprovar al ple ni el PAM ni les ordenances fiscals, que obriria converses amb els partits de l'oposició per fer una alternativa a Colau. Per fer-ho, però, Trias necessitaria els vots d'ERC, però també de PP i C's.

Nou mandat com a alcaldessa

Pel que fa al seu futur polític, Colau ha assegurat que es planteja presentar-se a la reelecció com a alcaldessa, si és "útil per obtenir un segon mandat". "Li dono tota la importància a Barcelona, nosaltres som un projecte que va néixer amb una vocació municipalista". Així, Colau s'ha postulat per presentar-se un altre cop com a alcaldessa el 2019, i ha defensat que "es necessiten més d’un mandat i més de dos perquè es puguin materialitzar les polítiques".

Preguntada per si no es veu liderant el nou espai dels comuns d'àmbit català, l'alcaldessa ha assegurat que "està disposada a acompanyar els processos amplis, i que està molt convençuda que l'espai dels comuns és necessari", però ha assegurat que no s'ha parlat encara de lideratges. 

En aquest sentit, Colau ha defensat que Xavier Domènech, portaveu d'En Comú Podem al Congrés, hi ha de tenir "un paper destacat", però que encara s'ha de decidir qui ha de liderar el projecte, i ha manifestat que hi ha "gent molt vàlida a la societat civil" i que pot "aparèixer altra gent". 

Oferta del PSC

Sobre l'oferta del PSC de construir una “aliança catalana de progrés” al costat dels comuns de Ada Colau, l'alcaldessa ha contestat a l'oferta i ha afirmat que tant ella com el seu equip han d'acabar de veure “com s'acaba de configurar el panorama polític”. Colau, que ja governa amb els socialistes al consistori barceloní, ha assegurat que veu "nervis" en alguns polítics en la recerca de noves aliances i ha insistit que cal prioritzar les necessitats de la ciutadania per davant de les sigles dels partits.